Nye krav for smittesporing i Bergen

Antall smittetilfeller i Bergen har økt kraftig i de siste dagene og derfor har Bergen kommune kommet med en ny forskrift som gjelder i ti dager, frem til 18. september. Byrådsleder Roger Valhammer sier vi nå er i en situasjon der det er nødvendig å iverksette flere og mer kraftfulle tiltak for å bekjempe smittesituasjonen. Den nye forskriften påvirker hvordan restauranter, barer og serveringsteder må forholde seg til smittesporing. Det er nå et krav om at gjester skal legitimere seg, og det skal føres oversikt over gjester som har vært til stede. 

BERGEN: Nye tiltak i Bergen strenger inn for uteliv- og restaurantbransjen.

Adrian Fjellberg

Adrian Fjellberg

Bloggansvarlig

Lars Holt Stulen

Lars Holt Stulen

Moderator

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Håper å unngå strengere tiltak

Den nye forskriften gjelder i 10 dager og byrådsleder Valhammer begrunner varigheten på de nye tiltakene med at vi er nødt til å begrense utbruddet nå og at dersom vi lykkes med det så kan vi unngå strengere tiltak.

Les alle de nye kravene på Bergen Kommune sine egne sider: Les mer her.

Maks 50 personer

I tillegg til at serveringsteder i Bergen nå blir pålagt å ha på plass rutiner for smittesporing kom det også et krav om at offentlige arrangementer nå begrenses til maks 50 personer. Tidligere har maks grensen vært 200 personer, men byrådet mener det behov for enda strengere tiltak i en kort periode for å begrense smitteutbruddet. Kravet på maks 50 personer vil da også gjelde f.eks. barer og utesteder som arrangerer konserter, quiz eller andre arrangementer.

Smittesporing tidlig i pandemien

Da covid-19 pandemien nådde Norge tidligere i år lanserte Folkehelseinstituttet Smittestopp-appen som skulle forenkle arbeidet med smitteoppsporing. Ikke lang tid etter fikk Folkehelseinstituttet hard kritikk fra Datatilsynet for brudd på personvernreglene og de valgte til slutt å stenge ned appen.

Etter at Smittestopp-appen ble lagt ned har kravene knyttet til smittesporing havnet hos arrangører og ansvarlige, slik som vi så når idretten nylig fikk starte opp igjen. I blant annet breddefotballen har kravet om smittesporing ført til at klubber og idrettslag må føre lister for deltagere og håndtere disse personopplysningen på en forsvarlig måte.

Smart og enkel smittesporing

I’m here systemet forenkler registerering og håndtering av gjester.

1) Med tilgang til I’m Here får du muligheten til å laste ned plakater med instruksjoner på hvordan dine gjester kan registrere seg for smittesporing.

2) Gjestene registrer sin ankomst via SMS, QR-kode eller nettleser på mobilen.

3) Dersom en av gjestene dine får påvist smitte kontakter du oss for bistand

Les mer om smittesporingssystemet her

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Adrian Fjellberg

Adrian Fjellberg

Bloggansvarlig

Lars Holt Stulen

Lars Holt Stulen

Moderator